Epping Childcare Centre

The Journey

We have taken a sensitive, multi-cultural approach to the design of the development,
encapsulating Aboriginal teachings and advice as well as Chinese Feng Shui input in
developing the layouts.

 

The building has been designed to provide spaces that are inviting, inclusive and nurturing for all children in a residentially scaled and homely environment.

 

The proposal comprises of three ‘pavilions’ with inter-connecting passageways. From the
street it presents as a residential scale development: A two storey brick façade with
timber wall cladding and Colorbond roofing. The external play space is mainly at natural ground level with a garden retreat at level 1 adopting indigenous overlay.

 

We have taken a sensitive, multi-cultural approach to the design of the development,
encapsulating Aboriginal teachings and advice as well as Chinese Feng Shui input in
developing the layouts.

Date

March 20, 2020

Budget

$2.4 million

Client

Stella Learning Group

Date Completed

On going

Sector

Education