Macquarie Park Wallumatta Function Centre

The Journey

The architecture of The Wallumatta Function Centre has been developed to invite community participation, positive experiential memories and comfort.

 

The tapering curved plan form of the main structure reflects the existing serpentine themes typical of the parkland, as well as a response to the topography of the site. Off the foyer, five (flexible) function spaces are positioned under the asymmetric skillion roof which in turn “floats’ on simple columns to create the shelter with an outlook to the bushland surrounds as well as the sky in all directions. The building section captures an abundance of daylight and focus’ the space onto a reflection pool. With access to fresh air, dappled light, the familiar sound of running water, the aroma of landscape: the idea of connectivity to the surrounding environment has been thoughtfully embraced to make it a place you want to interact with.

Date

March 16, 2020

Budget

$8.5 million

Client

Northern Metropolitan Cemeteries Trust

Date Completed

2019

Sector

Community